Název projektu: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely "
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Číslo projektu: QJ1310219
Doba řešení: 1.1.2013-31.12.2017
Cíle tohoto projektu jsou:
- Optimalizovat a ověřit 'in vitro' laboratorní metodu umožňující odhad glykemického indexu.
- Navrhnout vhodné donory do šlechtitelských programů pro vývoj odrůd pšenice se specifickou skladbou a vlastnostmi škrobu.
- Optimalizovat postupy technologického zpracování pšeničného zrna a mlýnských produktů pro potraviny s nižším glykemickým indexem.
- Vyvinout modifikovaný pšeničný škrob s vyšším podílem rezistentního škrobu a navrhnout jeho využití pro potravinářské účely.
- Vyvinout šlechtitelských polotovarů pšenice se specifickou skladbou a nutričními vlastnostmi škrobu.
Výsledky tohoto projektu budou poskytnuty zdarma